Hotel Flora

Hotel Flora staat al jaren hoog aangescheven als geschikt kuuroord. Het beschikt over thermale bronnen die zeer geschikt zijn voor de behandeling van reumapatiënten. Er is een buitenzwembad van 32 graden en een thermaal bad van 39 graden, beide het hele jaar geopend. Binnen is er ook een thermaal bad van 32 graden en er zijn diverse sauna’s. Het hotel is gelegen aan de rand van het stadspark en het centrum is op 5 minuten loopafstand. Voor meer toeristische informatie kijk je op de site.

Eger is een mooi oud stadje met een heel eigen sfeer waar je je gerust drie weken kunt vermaken. Op vrije dagen in het weekend kun je er op uit met bus of trein. 65 +ers hebben op vertoon van een geldig identiteitsbewijs recht op gratis vervoer. Je kunt overal fijn wandelen in de omliggende wijngaarden en heuvels. Het weer kan in november erg verschillen van zacht zonning najaarsweer tot flinke nachtvorsten. Hou hier rekening mee met je kleding en denk in laagjes. In het hotel is het behaaglijk warm en je kunt altijd een raam op je kamer open zetten en de cv uitdraaien. Voor de verschillende behandelingen word je of in badpak of in sportkledij verwacht. Neem diverse zwemspullen mee, want het thermaal water haalt de rek uit je zwembroek of badpak. Houd er rekening mee dat je omdat je je regelmatig moet omkleden en je in de eetzaal geen badjas of zwemkledij mag dragen, je iets gemakkelijks meeneemt. Het hotel verstrekt een badjas aan iedere deelnemer.

Accomodatie

Hotel Flora is centraal maar toch rustig gelegen en grenst aan het stadspark van Eger. Het hotel telt drie sterren en beschikt over drie verschillende types kamers.
Er zijn tweepersoonskamers voor twee personen en er zijn tweepersoonskamers voor alleengebruik. Beide type kamers bevinden zich op de begane grond en de eerste en tweede verdieping. Ook zijn er eenpersoonskamers, de zgn. mansardekamers. Deze bevinden zich op de derde verdieping.

Als je het hotel binnenkomt sta je in de lobby met een loungebar. De liften zie je links en rechts in de hal. Het hele gebouw kent twee “vleugels”. Op de begane grond vind je ook de eetzaal. Wij hebben daar als groep vaste tafels, maar de tafelschikking is helemaal vrij.
  • Op je kamer ligt een map klaar waar de precieze openingstijden van de eetzaal en andere informatie in staat. Binnen het hotel kun je met de kamertelefoon gratis naar andere kamernummers bellen en tegen betaling naar buiten het hotel.
  • Op de meeste plaatsen is er gratis Wi-Fi in het hotel. De medewerkers van de receptie willen je graag helpen als je vragen hebt.
  • In het gehele hotel mag niet gerookt worden. Voor de rokers is er een binnenplaats waar wel gerookt mag worden.

Meer informatie over het hotel kun je vinden op de site: http://www.hunguesthotels.hu/de/hotel/eger/hunguest_hotel_flora/ Deze informatie is alleen beschikbaar in het Hongaars, Duits of Engels en enkele Oost-Europese talen als Pools, Roemeens e.d.

Eenpersoonskamer

Tweepersoonskamer

Eenpersoonskamer

Lunch, dieet of maaltijdwensen

Er kan gekozen worden om wel of niet gebruik te maken van een door het hotel verzorgde lunch. In het aanmeldingsformulier wordt gevraagd een keuze te maken. Aan een eenmaal gemaakte keus kan geen verandering worden aangebracht. Voor de lunch is een eenvoudige maar erg smakelijke broodmaaltijd geregeld. Dit zijn bruine en witte boterhammen die reeds gesmeerd zijn met boter en belegd zijn met sla, vleeswaren, kaas en vaak ook nog een beetje aangekleed met stukjes paprika, ui, komkommer, enz. Afhankelijk van wat er die dag beschikbaar is worden de broodjes belegd en aangekleed.

Nu zijn er onder de deelnemers ook mensen die speciale diëten hebben of gewoon bepaalde zaken niet mogen hebben. Stichting PAIZ inventariseerd die wensen voorafgaand aan de kuur. Hiervoor krijgt ieder enkele weken voor vertrek de vraag om een online formulier in te vullen. De reden om dat zo laat te doen is omdat dit zaken zijn die kort voor vertrek nog zouden kunnen wijzigen of door een arts opgelegd kunnen worden. Vandaar dat dit kort voor vertrek gevraagd zal worden.

Wilt u zich aanmelden voor de kuurreis?